Návrat elegance a přirozenosti

Podzim 2024 přináší do světa vlasové módy kombinaci sofistikovanosti a přirozené krásy. Důraz se klade především na zdraví vlasů, jednoduchost stylingu a zároveň na výrazné, avšak přirozeně působící barvy. Mezi největší inspirace patří retro prvky ze šedesátých let, které se vracejí ve spojení s moderními trendy a aktuálními runwayovými kolekcemi.

V oblasti střihů se do popředí dostávají hladké, uhlazené účesy, často s „mokrým“ efektem. Tento styl je oblíbený především na přehlídkách značek jako Helmut Lang nebo Badgley Mischka, kde byly modelky prezentovány s hladce staženými vlasy do nízkých culíků nebo uhlazenými drdoly. Takzvaný „wet look“ dodává vlasům lehce rebelskou, ale přitom elegantní atmosféru, ideální pro přechodné podzimní dny. Dalším oblíbeným střihem jsou středně dlouhé vlasy, které představují snadno udržovatelnou variantu s přirozeným objemem. Minimalistické střihy, které umožňují jednoduchou úpravu bez použití velkého množství stylingových produktů, jsou ideální volbou pro ty, kteří preferují nenáročnou údržbu vlasů, ale stále chtějí vypadat upraveně.

foto zdroj: vogue.com, badgleymischka.com

Co se týče barev, podzimní trendy opouštějí letní sluncem políbené odstíny a přecházejí k hlubším, zemitým tónům. „Espresso brunette“ či „expensive brunette“ jsou příklady bohatých, luxusně působících hnědých odstínů, které vlasy oživí a dodají jim elegantní lesk. Tento odstín, často spojený s lesklou úpravou, byl populární například na přehlídkách Christiana Cowana. Dalším výrazným trendem je „spiced rum“ – červenohnědý odstín s měděnými odlesky, který je ideální pro podzimní atmosféru. Zároveň se vracejí blond tóny, tentokrát však v teplejších variacích, jako je „apricot blonde“ či „old money blonde“, které kombinují jemné červené podtóny se zlatavým základem.

foto zdroj: sachajuan.com

Ve finálním vzhledu vlasů jsou nadále minimalismus a zdraví vlasů hlavními prioritami. Trendy se stále více zaměřují na šetrné úpravy bez nadměrného použití tepla, což podporuje zdravý růst vlasů a jejich přirozený vzhled. Zároveň jsou velmi populární doplňky do vlasů, ať už jde o květinové dekorace nebo velké mašle, které dodávají vlasům romantický a hravý vzhled. Tyto doplňky byly k vidění například na přehlídkách Christiana Siriana.

Letošní podzim je návratem k jednoduchosti, ale zároveň dává prostor výrazným prvkům a barvám, které dokážou vlasům dodat nový rozměr a osobitý styl. Ať už se rozhodnete pro hladký, uhlazený vzhled, nebo pro přirozené textury a objem, letošní sezóna nabízí široké spektrum možností, jak být stylová a zároveň udržovat své vlasy zdravé a upravené.

Nový střih, novou barvu, nebo „jen“ absolutně nejvýraznější trend sezóny – zdravé vlasy – si již nyní můžete dopřát s naším týmem v BOMTON STUDIO. Těšíme se na vás.

OBJEDNAT SE DO STUDIA